FADILAT AMAL 10 HARI TERAWAL ZULHIJJAH LEBIH BESAR PAHALA BERBANDING JIHAD
Sabda Rasulullah:
مَا الْعَمَلُ فِي أَيَّامِ الْعَشْرِ أَفْضَلَ مِنَ الْعَمَلِ فِي هَذِهِ ‏”‏‏.‏ قَالُوا وَلاَ الْجِهَادُ قَالَ ‏”‏ وَلاَ الْجِهَادُ، إِلاَّ رَجُلٌ خَرَجَ يُخَاطِرُ بِنَفْسِهِ وَمَالِهِ فَلَمْ يَرْجِعْ بِشَىْءٍ ‏‏‏.‏
“Tiada amalan yang dilakukan pada hari lain yang lebih baik daripada amalan pada 10 hari ini (Zulhijjah). Para sahabat bertanya: Walaupun Jihad? Baginda menjawab: Tidak juga Jihad, kecuali jika seseorang keluar dengan nyawa dan hartanya dan tidak kembali lagi. (HR al-Bukhari)

Tentang Maahad Tahfiz Sains Fatimah
Az Zahrah (MTSFAZ)

Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah (MTSFAZ) adalah sebuah pusat pendidikan bersepadu yang telah ditubuhkan pada tahun 2011. MTSFAZ menekankan pendidikan secara holistik, seimbang dan menyeluruh untuk melahirkan generasi khalifah penerus dakwah dan huffaz professional.MTSFAZ telah merancang untuk membangunkan kompleks pengajian inklusif yang akan menyediakan fasiliti lengkap untuk sesi pembelajaran yang lebih berkualiti.

Sesi Perbincangan TEAM MTSFAZ & LAWATAN TAPAK

SASARAN KUTIPAN
RM 0
JUMLAH TERKUMPUL
RM 0
MASIH DIPERLUKAN
RM 0
FADILAT INFAQ ZULHIJJAH
10 HARI TERAWAL ZULHIJJAH LEBIH TINGGI FADILATNYA BERBANDING 10 MALAM TERAKHIR RAMADAN
Daripada Anas Ibn Malik berkata:
"Adalah dikatakan mengenai hari-hari 10 terawal bulan Zulhijjah. Bagi setiap 1 hari (kelebihan bersamaan) dengan 1,000 hari dan hari Arafah pula (bersamaan dengan) 10,000 hari."
Riwayat Imam Ahmad (5446) di dalam Musnad dan al-Baihaqi (3751) di dalam Syu'ab al-Iman. Maksudnya:
"Tidak ada hari-hari yang lebih utama di sisi Allah daripada 10 hari terawal di bulan Zulhijjah"
REBUT PAHALA AMAL (BERFINFAQ) DI HARI YANG PALING DICINTAI ALLAH
من أيام أعظم عند الله سبحانه ولا أحب إليه العمل فيهن من هذه الأيام العشر. فأكثروا فيهن من التهليل والتكبير والتحميد
“Tidak ada hari yang lebih besar di sisi Allah dan tidak ada hari yang lebih disayangi oleh Allah supaya kita beramal di dalamnya melainkan pada 10 hari ini. Maka perbanyakkanlah bertahlil, bertakbir dan bertahmid” (HR al-Tabrani)

“Kalian tidak akan mendapatkan kebaikan, sampai kalian infaqkan apa yang kalian cintai.”

– Surah Ali Imran ayat 92

BANGUNAN LEBIH BESAR UNTUK LEBIH RAMAI PELAJAR DAPAT BELAJAR ILMU DUNIA DAN AKHIRAT UNTUK MENJADI KHALIFAH CONTOH DI MUKA BUMI INI​

Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah bakal didirikan di tanah seluas 2 ekar (Fasa 1). Kapasiti sekolah ini bakal menempatkan lebih 1,000 pelajar dan menyediakan kemudahan bersepadu dalam satu bumbung.

“Sedekah dapat menghapus dosa sebagaimana air memadamkan api.”

- Hadis Riwayat At-Tirmidzi, 614

MAKLUM BALAS IBUBAPA

PELAJAR MAAHAD TAHFIZ SAINS FATIMAH AZ ZAHRAH

Abu Huraira (RA) meriwayatkan :

Seorang lelaki datang kepada Rasulullah (ﷺ) dan bertanya,

“Ya Rasulullah! Apakah amalan yang terbaik?” Baginda menjawab, “Sedekah dalam kesihatan, keberatan kerana takutkan kemiskinan dan mengharapkan kekayaan. Janganlah menunda-nunda sampai saat mendekati kematian dan kemudian mengatakan, “Berikan itu kepada si fulan itu, dan itu kepada si fulan.” Dan itu sudah menjadi milik seperti itu (seperti sudah terlambat).”

– (Bukhari & Muslim)

Ayuh infaq bersama DANA PEMBANGUNAN & PENGURUSAN MTSFAZ dengan membuat pelaburan demi saham akhirat kelak.
Salurkan infaq melalui akaun :
5624 0560 7279
Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah
1222 50100 30199
Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah
Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi :
Layari laman media sosial kami di :

Sumbangan Bangunan MTSFAZ (Online)

RM31.50RM30,001.50

SKU: N/A Category:

Description

Setiap Sumbangan Dikenakan Caj Transaksi Payment Gateway Sebanyak RM1.50.

Additional information

Pilihan Amoun (+Caj Transaksi RM1.50)

RM30, RM50, RM100, RM200 (Digalakkan), RM300, RM500, RM1000, RM2000, RM3,000, RM5,000, RM7,000, RM10,000, RM15,000, RM30,000

AMALAN KEKAL SELEPAS KEMATIAN
Daripada Abu Hurairah Radhiallahu ‘Anhu katanya,, Rasulullah SAW telah bersabda : Jika anak Adam meninggal, maka amalnya terputus kecuali dari tiga perkara, sedekah jariyah (wakaf), ilmu yang bermanfaat, dan anak soleh yang berdoa kepadanya.” (HR Muslim).

Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah,
No 19 A, Jalan SG 3/19, Pusat Bandar Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan.

No.Tel : 03-41620002 / 019-666 6114
No. Fax : 03-6187 2673

Website : www.mtsfaz.edu.my

DISCLAIMER

DISCLAIMER Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah 68100 Sri Gombak Batu Caves. 60162154015 | [email protected] This website is not related in any way possible with FACEBOOK. Inc. This site is also not endorsed by FACEBOOK. This “link” is also not affiliated or has any correlations in any way possible with TIKTOK. TIKTOK does not sponsor, endorse nor they do approve of anything mentioned inside this site. The contents of this site are respectively a trademark and copyrighted by respective owner. “Facebook” or FB is a registered trademark of Facebook.com whereas “TikTok” is a registered trademark of tiktok.com . Any data received via this site will be 100% used and managed by “name of client” . The datas will not be shared and given to any unauthorise party or any third party without the permission of respective owner.