loader image

RANCANGAN PEMBANGUNAN MAAHAD TAHFIZ SAINS FATIMAH AZ ZAHRAH

Sejak 9 tahun MTSFAZ ditubuhkan, bilangan pelajar telah menunjukkan peningkatan yang memberangsangkan. MTSFAZ juga berbangga kerana telah berjaya mendapat prestasi 100% markah MUMTAZ dari Bahagian Naziran (2018).

MASANYA SUDAH TIBA. MTSFAZ BAKAL BEROPERASI DI KOMPLEKS BANGUNAN SENDIRI

Demi mengekalkan prestasi ini, MTSFAZ telah merancang pembelian tanah untuk membangunkan Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah. Bangunan baru ini bakal menempatkan fasiliti lengkap agar sesi pembelajaran menjadi lebih berkualiti kepada pelajar dan guru.

RM 1000000
Sasaran Kutipan
RM 0
Dana Terkumpul
RM 10000000
Masih Diperlukan

Tonton Video Ini Dulu!

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Katakanlah! Sesungguhnya, Tuhanku melapangkan rezeki dan menyekatnya kepada siapa yang Dia kehendaki di antara hamba-Nya; Dan apa sahaja yang kamu berikan, Allah akan menggantinya dan Dialah pemberi rezeki yang terbaik.”

(Surah Saba’, ayat 34)

MENGENAI KAMI

Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah (MTSFAZ) adalah sebuah pusat pendidikan bersepadu (integrated education center) yang telah ditubuhkan pada tahun 2011. Kami menekankan pendidikan secara holistik, seimbang & menyeluruh untuk melahirkan generasi khalifah penerus dakwah dan huffaz profesional.

Matlamat MTSFAZ adalah untuk melahirkan khalifah milenium yang kalis dakyah akhir zaman, seterusnya berkembang menjadi generasi pembela Islam yang berhikmah, selaras dengan tuntutan Al-Quran & sunnah Rasulullah s.a.w.

BANGUNAN LEBIH BESAR UNTUK LEBIH RAMAI PELAJAR DAPAT BELAJAR ILMU DUNIA DAN AKHIRAT UNTUK MENJADI KHALIFAH CONTOH DI MUKA BUMI INI

Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah bakal didirikan di tanah seluas 3 ekar (fasa 1). Kapasiti sekolah ini bakal menempatkan lebih 1,000 pelajar dan menyediakan kemudahan bersepadu dalam 1 bumbung.

Tapak Bangunan

Proses pembelian tanah seluas 3 ekar (fasa 1) bagi membina Kompleks MTSFAZ, bakal menelan kos sebanyak RM5juta.

Oleh itu, kami menyeru anda untuk bersama-sama menyumbang kepada infaq Kompleks MTSFAZ agar kami dapat terus melahirkan generasi khalifah penerus dakwah dan huffaz profesional

Kerana infaq anda penentu generasi khalifah akan datang.

Seluas 3 Ekar (Fasa 1)

1,000+ Bakal Pelajar​

Menelan Kos RM5juta​

MAKLUM BALAS IBUBAPA PELAJAR MAAHAD
TAHFIZ SAINS FATIMAH AZ-ZAHRAH

PELAN TAPAK PEMBINAAN MTSFAZ

INFAQ & SUMBANGAN

Setiap sen atau harta diinfakkan di jalan Allah itu akan menjadi pelaburan di akhirat kelak di mana kebaikannya berkekalan, insya-Allah.


Salurkan sumbangan infaq ke Projek Infaq Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah melalui akaun:

No. Akaun: 5624 0560 7279
Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah

Infaq Secara Online

[give_form id="234"]

Segala pembayaran zakat boleh dibuat dengan mengisi maklumat ketika membuat pembayaran online di atas dan wakil Penolong Amil MSTFAZ akan menghubungi anda untuk proses selanjutnya.

Alamat

Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah,
No 19 A, Jalan SG 3/19, Pusat Bandar Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan.

Telefon:

No.Tel : 03-6177 4315 / 019-666 6114
No. Fax : 03-6187 2673
Website : www.mtsfaz.edu.my
Website Koperasi : www.faz2u.com

SOCIAL MEDIA

Hubungi Kami